Harold Veldkamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van de Natuur en Milieufederatie Groningen

4 maart 2019

Harold Veldkamp nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van de Natuur en Milieufederatie Groningen

Per 1 maart 2019 is Harold Veldkamp (50) benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Natuur en Milieufederatie Groningen. Harold Veldkamp is sinds juli 2018 Operationeel Directeur van de New Energy Coalition in Groningen.

De Natuur en Milieufederatie Groningen is bijzonder verheugd met de kennis en ervaring die Harold Veldkamp vanuit het bedrijfsleven en onderwijsveld met zich meebrengt. Ook Harold Veldkamp is blij met zijn nieuwe rol:

“De Natuur en Milieufederatie Groningen is een maatschappelijke organisatie die dicht bij de Groningers staat. Ze behartigt niet alleen belangen, maar probeert ook haar standpunten op het vlak van natuur en verduurzaming in de praktijk te brengen. Ik ben trots dat ik hier op deze manier een bijdrage aan kan leveren”.

Harold Veldkamp volgt Hans-Paul Klijnsma op, die sinds oktober 2010 bij de Natuur en Milieufederatie Groningen betrokken is geweest. Eerst als bestuurslid, later als voorzitter van het bestuur en sinds 2017 als voorzitter van de Raad van Toezicht. Volgens Hans-Paul Klijnsma is dit een geschikt moment om het stokje over te dragen:

“De afgelopen jaren is er een belangrijke transitie in het bestuursmodel van de Natuur en Milieufederatie Groningen geweest. Daarin is veel energie gestoken en dat is in goede orde verlopen. De NMG is een stabiele en betrouwbare partner als onderdeel van een coalitie van groene organisaties. Ik kijk met veel plezier terug op de bijdrage die ik daaraan heb kunnen leveren. Dit is nu een mooi moment om er mee te stoppen.”

Harold Veldkamp en zijn vrouw hebben vier volwassen kinderen. Ze wonen in Roden. Veldkamp:

“Naast mijn werk bij de New Energy Coalition fiets en wandel ik graag in binnen- en buitenland. Verder beschouw ik mijn huis als persoonlijke proeftuin voor energietransitie, door onder andere de installatie van zonnepanelen, HRe en een accusysteem die zoveel mogelijk in balans worden gebracht met het werkelijke thuisgebruik middels een slim software algoritme.”

Kijk voor informatie over Harolds eerdere werkzaamheden en activiteiten op LinkedIn. Neem voor vragen contact op met het secretariaat van de Natuur en Milieufederatie Groningen: info@nmfgroningen.nl.

alt_text