Grote Voedsel Pubquiz viel in de smaak

24 november 2015

Grote Voedsel Pubquiz viel in de smaak

Afgelopen vrijdag namen ongeveer 50 deelnemers verdeeld over 14 teams het tegen elkaar op tijdens de Grote Voedsel Pubquiz in het Concerthuis. Akkeliene Postema, onze projectleider Voedsel, stelde de teams in meerdere rondes op de proef.

De quiz, georganiseerd in het kader van het festival Let’s GRO, startte met een plaatjesronde: konden de teams de gewassen op de plaatjes herkennen? Eén team maakte hierin geen enkele fout. Hierna volgden twee rondes met tientallen vragen over allerlei voedseltopics: van gewaseigenschappen tot de levensduur van een vleeskip. Ook resultaten uit het recente onderzoek ‘Groningers en Duurzaam Voedsel’ kwamen in de quiz aan bod.

Tijdens de laatste ronde werd de muziekkennis getest met bij het thema passende nummers. Uiteindelijk moesten twee teams de eerste plek delen. Na afloop vertelden enkele enthousiaste deelnemers de quizmaster echt iets van de avond geleerd te hebben. Het doel van de quiz – het verbinden van inhoud met vermaak – is daarmee duidelijk behaald. “Het was een supergezellige avond boordevol feitjes op het gebied van voedsel!”, aldus Akkeliene.