Grootste groei aantal zonnepanelen ooit

26 september 2017

Grootste groei aantal zonnepanelen ooit

Met de opening van het zonnepark Woldjerspoor liggen nu 114.227 zonnepanelen in de gemeente Groningen. Sinds april 2016 is het aantal zonnepanelen met 73.509  toegenomen. Dit is de grootste groei ooit.

Met de 43.000 zonnepanelen van Woldjerspoor wordt de ambitie van honderdduizend zonnepanelen in 2018 nu al ruimschoots gehaald. Volgend jaar gaat het zonnepark Roodehaan open.

Belangrijke stappen

Mattias Gijsbertsen, wethouder Duurzaamheid: “Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Zonne-energie heeft daarin een belangrijke rol. Met de realisatie van nu Woldjerspoor en volgend jaar Roodehaan zetten we belangrijke stappen in onze doelstellingen voor zonne-energie.”
De groei is ook te verklaren doordat Meerstad vanaf dit jaar bij de gemeente hoort. Hier liggen 2.084 zonnepanelen. Het coöperatieve zonnepark Vierverlaten van Grunneger Power dat dit voorjaar is aangelegd levert 7.777 zonnepanelen op.

Bedrijfspanden zorgen voor grootste groei

De groei van de afgelopen jaren was met name te zien op de daken van particuliere huiseigenaren. Tegenwoordig zorgen, naast zonneparken, bedrijfspanden voor de grootste groei.
Jaarlijks inventariseert Grunneger Power het aantal zonnepanelen. Dit gebeurt aan de hand van luchtfoto’s die op een vast moment in het jaar worden genomen.