Groningse studenten doen mee aan rally in Duurzame auto

10 februari 2011

Groningse studenten doen mee aan rally in Duurzame auto

Twee Groningse studenten doen als het zogeheten team ‘Green4ward’ in een duurzame auto mee aan de jaarlijkse 4L Trophy Rally van Parijs naar Marrakesh, die dit jaar van 17 tot 27 februari plaatsvindt. In samenwerking met het Delfzijlster BioMCN hebben zij hun Renault 4, het enige toegestane model tijdens de race, omgebouwd om te rijden op M85. Dat is een brandstof die bestaat uit 85% biomethanol en 15% benzine. Op die manier reduceren ze de CO2-emissie van de oldtimer met 70%.

Workshops
De twee studenten, Jasper Compaijen en Vincent van Assen, nemen niet alleen volgens de deelnemerseis schoolspullen mee naar Marokko, ze gaan daar ook in samenwerking met de Discovery Truck van de Rijksuniversiteit Groningen duurzaamheidworkshops geven op scholen. Tijdens die workshops gaan ze uitleggen dat het gebruik van duurzame technologie essentieel is voor de toekomstige energievoorziening. Met de auto als levend voorbeeld kunnen de studenten laten zien dat duurzaamheid niet saai is, maar juist interessant en uitdagend.

Kilometers kopen
Team Green4ward (www.green4ward.nl) kan altijd wat extra support gebruiken. Via hun website is het mogelijk om kilometers te kopen. Het geld zal worden gebruikt voor de aanschaf van school- en sportspullen en om onderweg voor de tolwegen te betalen. Bovendien deelt het team duurzame cadeaus uit: per gekochte tien kilometer wordt een lot op uw naam gezet, waarmee u meedingt naar de prijzen die tijdens de rally dagelijks worden uitgereikt.

Zie ook de website  Energyvalley.nl