Groninger buurttuin Gelderse Es wint icoonprijs Groen Dichterbij

28 januari 2014

Groninger buurttuin Gelderse Es wint icoonprijs Groen Dichterbij

Natuur en Milieufederatie feliciteert de initiatiefnemers

Op vrijdagavond 24 januari 2014 vierden de initiatiefnemers van Groningse buurttuin de Gelders Es in Selwerd dat hun project is aangewezen als Icoonproject tijdens het Grote Groen Dichterbij Event in Amersfoort.

Gelderse Es ontvangt een financiële bijdrage van €3.000,- en professionele ondersteuning bij de uitvoering van het project. Met de gewonnen prijs worden wensen zoals een kindertuintje, tuinhuisje, permanente wateroplossing en een cursus moestuinieren om de kennis bij de buurtbewoners te vergroten gerealiseerd.

Op 24 januari werd een borrel georganiseerd om hierbij stil te staan. Het was een hele gezellige avond met de officiële overhandiging van de symbolische ‘cheque’ door Kees Siderius van het IVN (IVN is een van de organisatoren van het ‘Groen Dichterbij’ project). Er werd een uitleg gegeven over het project, geproost met Jip en Janneke champagne en er waren heerlijke hapjes gemaakt door de multiculturele tuinmedewerkers van de Gelderse Es!

Er waren veel mensen van de gemeente Groningen, de buurt, en van andere groenen projecten en daarom een uitstekende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en interessante contacten op te doen.

Buurttuin de Gelderse Es is een buurtmoestuin met individuele tuintjes en heeft een gemeenschappelijk deel met kruiden, fruit en bloemen voor iedereen.

Op de website van Groen Dichterbij kun je nog meer lezen over de Gelderse Es.
Ook is er een leuk filmpje te bekijken op YouTube over de Gelderse Es.