Groningen Zoemt….op Noorderzon

27 augustus 2012

Groningen Zoemt….op Noorderzon

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus stond de Natuur en Milieufederatie Groningen, samen met Grunneger Power, ABC2C Duurzaam Bouwen, SIFE en Transition Town op Noorderzon, in de opblaasbare tent ‘Het IJsblokje’ op de speelweide van het Noorderplantsoen. Samen verzorgden zij een breed programma, met een ‘powerpeptalkmarathon’, informatie over zonnepanelen, duurzaam (op)nieuw bouwen en leuke doedingen voor kinderen van alle leeftijden.

Eetbare Stad
De Natuur en Milieufederatie Groningen verzorgde samen met Transition Town een doorlopende knutselactiviteit: een minimoestuin bouwen en versieren. Leuk voor kinderen van alle leeftijden. Het was een doorslaand succes en in 3 middagen werden meer dan 150 minimoestuintjes geknutseld! De activiteit hoorde bij het project Eetbare Stad, waarbij het, in overleg met de gemeente Groningen, mogelijk is om samen met je buren een gezamenlijke buurtmoestuin, –kruidentuin of –boomgaard aan te leggen in het openbaar groen.

Groningen Zoemt
Op zaterdag 18 augustus waren de imkers uitgenodigd. Zij kwamen langs met een honingbijenvolkje. Jong en oud verdrong zich voor de observatiekast om een glimp op te vangen van de koningin. Veel mensen gingen ‘om’ en namen na hun bezoek de bijvriendelijke plantenkalender mee en vroegen tips voor het maken van een bijenhotel voor wilde bijen.