Groenbeheer met oog voor bijen

15 oktober 2012

Groenbeheer met oog voor bijen

Op 22 november 2012 organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen, samen met de Gemeente Groningen en de Gasunie het symposium ‘Groenbeheer met oog voor bijen’.

Het symposium richt zich op groenbeheerders en beleidsmakers bij overheden. Tijdens het symposium staan praktische tips en aanbevelingen groenbeheer met oog voor bijen centraal. Sprekers op de dag zijn bekende deskundigen op dit gebied, afkomstig uit diverse onderzoeksrichtingen en uit de praktijk.

Eind oktober wordt het defitieve dagprogramma bekend van het symposium. Interesse? Bekijk dan alvast hier de vooraankondiging met meer informatie.

2012 is het Jaar van de Bij. Omdat het erg slecht gaat met de bij, zetten overheden en natuur- en milieuorganisaties in heel Nederland zich dit jaar in om de leefomstandigheden van bijen onder de aandacht te brengen én te verbeteren. Naast het symposium ontwikkelde de NMG dit jaar ook al de campagne Groningen Zoemt, in samenwerking met de Gemeente Groningen en diverse lokale natuur- en milieuorganisaties.