NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Gezocht: projectmedewerker Energietransitie

Gezocht: projectmedewerker Energietransitie

Stichting Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) is een overkoepelende natuur- en milieuorganisatie die werkt aan een mooi en duurzaam Groningen. Bij de NMG zijn 50 grotere en kleinere natuur, milieu- en duurzaamheidsorganisaties aangesloten en daarnaast werkt de NMG intensief samen met lokale duurzame energie-initiatieven in de provincie.

De NMG zoekt per direct een projectmedewerker Energietransitie

De Natuur en Milieufederatie Groningen
De NMG inspireert mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treedt op als aanjager en verbinder. De NMG zoekt kansen, creëert mogelijkheden en stimuleert de uitvoering. De kwaliteit van de leefomgeving van Groningen en het karakteristieke landschap zijn kernwaardes die de NMG wil behouden en blijven ontwikkelen. Daarvoor kiest de organisatie een positie midden in de Groninger samenleving.

Functieomschrijving
Als Natuur en Milieufederatie Groningen lopen wij voorop in de energietransitie. Wij ontwikkelen projecten en zijn aanjager voor nieuwe ontwikkelingen. De projectmedewerker Energietransitie ondersteunt het huidige team bij het pionieren op het gebied van de energietransitie in de provincie Groningen.

Je denkt actief met het team mee over lopende projecten en nieuwe ontwikkelingen. Je organiseert bijeenkomsten, je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging, verdiept je in de actuele ontwikkelingen, legt resultaten helder en inzichtelijk vast en je schrijft mee aan persberichten en nieuwsbrieven. Helder communiceren en bruggen bouwen tussen mensen en organisaties is een belangrijke opgave.

Deze functie kan een opstap zijn naar de functie van projectmanager.

Je profiel
Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau, affiniteit met en belangstelling voor de energietransitie en bij voorkeur enige werkervaring binnen het werkveld energie en/of met projectmatig werken. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Je hebt een groen hart en wilt je graag inzetten voor een mooie en duurzame provincie.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bezit enige inhoudelijke kennis op de thema’s van energiebesparing en duurzame energieopwekking of bent bereid je hierin verder te verdiepen.
 • Je hebt een brede maatschappelijke oriëntatie en weet wat er in de provincie Groningen speelt.
 • Je kunt goed organiseren.
 • Je bent een netwerker en verbinder.
 • Je hebt de ambitie om door te groeien naar projectmanager.

Wij bieden

 • Een afwisselende functie voor 30-38 uur per week.
 • Een dynamische organisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken.
 • De mogelijkheid om door te groeien tot projectmanager.
 • Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Inschaling in schaal 8 CAO provincies.

Procedure
Dit betreft een uitbreiding van de huidige formatie. Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij directeur-bestuurder Jan-Willem Lobeek, tel. 050-3130800. Solliciteren kan tot 27 mei 2019 door je motivatie en CV te sturen naar info@nmfgroningen.nl.

Contactpersoon

Jan-Willem LobeekLinkedin profiel van Jan-Willem Lobeek
Directeur-bestuurder
Telefoonnummer: 050 3130800
j.lobeek@nmfgroningen.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF