Gezocht: jonge, creatieve en duurzame doeners!

21 maart 2014

Gezocht: jonge, creatieve en duurzame doeners!

Groningen zit barstensvol jonge, creatieve en duurzame denkers en doeners. Er zijn door de provincie al verschillende dorpsmoestuinen, duurzame dorpshuizen, natuurspeeltuinen en een mobiele muziekschool gerealiseerd. De eerste plannen voor een jongerencentrum met zonnepanelen en een daktuin is een kwestie van tijd.

Ben jij tussen de 12 en 24 jaar en woon je op het Groninger platteland? Heb je een groen hart, denk je vooruit en zit je vol creatieve ideeën om jouw dorp, wijk, school of jeugdhonk mooier, socialer en duurzamer te maken? Doe mee aan de Duurzame Dorpen Verkiezing en win geld en ondersteuning om je plan werkelijkheid te laten worden!

Kom met of zonder idee naar een van de jongerenworkshops. Je krijgt ondersteuning om jouw idee verder uit te werken of kunt inspiratie opdoen voor een mooi plan. Dien deze voor 1 juni in voor de Duurzame Dorpen Verkiezing en maak kans op € 5.000 en professionele coaching om jouw idee uit te voeren.

Inspirerende mogelijkheden en voorbeelden zijn er genoeg: een recyclefestival in je wijk, het rondbrengen van groenten uit de dorpsmoestuin in het dorp met een bakfiets en hier nog wat euro’s mee verdienen ook, een repaircafé in het jongerencentrum waar kapotte apparaten weer worden gemaakt of gewoon keihard aan de slag om je jongerencentrum duurzamer te maken met zonnepanelen en zelfgebouwde meubelen van resthout.

De volgende jongerenworkshops staan op de agenda:

  • 26 maart jongerencentrum Avalon, Zuidhorn vanaf 19.30
  • 2 april jongerencentrum Baaz, Hoogezand vanaf 19.30

Je kunt alleen komen of met een groepje. Meld je aan op: www.duurzamedorpengroningen.nl en volg de verkiezing op Facebook via Duurzame Dorpen Groningen en op Twitter via @DuDoGroningen. De workshops worden georganiseerd door Jimmy’sNL en Duurzame Dorpen Groningen. De Duurzame Dorpen Verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt.