Gezocht: bloggers voor de Voetspot

13 september 2016

Gezocht: bloggers voor de Voetspot

1Vind je groen en bewust leven belangrijk? Vind je het leuk anderen te inspireren tot een duurzamere leefstijl? Houd je van schrijven?

Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen, uit Groningen of Drenthe, die mee willen doen met de Voetspot. De Voetspot is een ontmoetingsplek voor mensen die groen en bewust willen leven. De Voetspot wordt gevoed door vrijwillige bloggers, die zichzelf uitdagen om anders met hun leefstijl om te gaan en daarmee een kleinere ecologische voetafdruk creëren.

Samen willen we ook anderen inspireren tot een duurzamere leefstijl. Daarom bloggen we over onze ervaringen en delen we deze op onze gezamenlijk Facebookpagina. We bloggen recepten, tips, filmpjes en verhalen over onze zoektocht.

De Voetspot bestaat momenteel uit 8 enthousiaste en gedreven bloggers. Het afgelopen jaar hebben we onszelf uitgedaagd om anders met ons voedsel om te gaan en zo een kleinere ecologische voetafdruk te krijgen. Samen hebben we onze voetafdruk nu met 1,7 hectare weten te verkleinen. Het komende jaar willen we doorgaan met onze zoektocht en zullen we nieuwe uitdagingen aangaan, op andere velden dan alleen voedsel. Graag willen we dit samen met nieuwe bloggers doen. Naast de online blogs en tips ontmoeten we elkaar regelmatig om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Ook gaan we naar markten, evenementen en andere activiteiten.

Jouw uitdaging
Als lid van de Voetspot krijg je een eigen uitdaging voor het komende jaar. Deze uitdaging bepalen we samen met jou. Jouw uitdaging leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk. Je start met het testen van je eigen voetafdruk. Na een jaar kunnen we dan zien hoeveel impact jouw uitdaging heeft gehad op de grootte van je voetafdruk.

Wat doet de Natuur en Milieufederatie
De Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen zorgen ervoor dat je als lid van de Voetspot de juiste middelen krijgt om je ervaringen te delen en volgers te werven. Wij zetten onze kanalen en middelen hiertoe optimaal in. We coördineren, bundelen en maken het geheel zichtbaar voor een zo breed en groot mogelijk publiek in Drenthe en Groningen. Eventuele onkosten worden vergoed. Je bent verzekerd op events middels een vrijwilligerscontract.

Wat vragen we van je?

  • Deelname is op basis van vrijwilligheid.
  • Minimaal twee keer per jaar ben je aanwezig bij een bijeenkomst van de Voetspot.
  • Minimaal één keer maand post je een blog met tips, ideeën of meningen over duurzaam leven en/of de ecologische voetafdruk.
  • Je deelt actief je ervaringen en ideeën via de Facebookpagina.
  • Je draagt mede zorg voor de toename van het aantal bloglezers en volgers op Facebook, door actieve werving binnen je eigen kanalen en netwerken. Dit kan ook zijn tijdens deelname aan markten, festivals of andere activiteiten.

Meer weten?
Kijk op www.voetspot.nl om alvast ideeën en inspiratie op te doen.

Reageren?
Wil je meedoen als vrijwilliger van de Voetspot? Schrijf dan een wervende column / blog/ brief naar Silla Schouwstra s.schouwstra@nmfgroningen.nl vóór 8 oktober.