Gezellige drukte op herfstig Appelfeest in De Biotoop

25 oktober 2019

Gezellige drukte op herfstig Appelfeest in De Biotoop

Met ruim 1.300 bezoekers was het 20 oktober een gezellige drukte op het Appelfeest, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen in De Biotoop in Haren. Tijdens het Appelfeest, dat werd gevierd ter voorkoming van voedselverspilling en ter ere van ons oer-eigenste fruit,  overhandigde wethouder Chakor symbolisch een mand appels aan de heer Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank Groningen. Die kreeg 2.500 appels voor alle klanten van de voedselbank. Door de mobiele fruitpers Golden Raand werden die dag ruim 2.000 kg appels van particulieren en organisaties geperst tot 400 3-liter-pakken houdbaar sap en tot nog eens zo’n 600 liter vers sap voor cider. De overblijvende pulp ging als voer naar de dieren van zorgboerderij De Mikkelhorst.

Operatie Steenbreek Groningen gaf in ruil voor een stoeptegel bijna 100 appelbes-struiken en 100 bloembollenpakketten weg. Daarmee worden flink wat tuinen weer een stukje groener.

Ook de wildpluk- en voedselboswandelingen en rondleidingen in de werkplaats van Doggerland Craft Cider mochten zich verheugen op veel belangstelling. Meer dan 100 kinderen hebben fantastisch geknutseld bij De Knutselkeet of werden prachtig geschminkt door Bertina Grijpstra. De Appelmarkt met zijn 25 kramen werd heel goed bezocht en de bezoekers en standhouders waren vol lof over de fijne sfeer en de goede verzorging in Vleugel F van De Biotoop. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagde dag.


foto Marianne Boer

Klik hier om op de website van Eetbaar Groningen meer foto’s te zien.

Tags: