Geslaagd lijsttrekkersdebat provinciale verkiezingen

10 maart 2015

Geslaagd lijsttrekkersdebat provinciale verkiezingen

150226 Verkiezingsdebat (4)Op donderdagavond 26 februari organiseerden de Natuur en Milieufederatie Groningen, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen en Stichting Oude Groninger Kerken het eerste lijsttrekkersdebat in aanloop naar de provinciale verkiezingen op 18 maart. Zij debatteerden over de toekomst van de kust, het landschap, ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en over de plek van de kerk in de Groningse samenleving.

Het ging er nog vriendelijk aan toe, en de debaters konden elkaar goed vinden op de onderwerpen: de zorg voor het Groningse landschap, het belang van een bredere groene dijk en het behoud van het cultureel erfgoed. Tot heel concrete uitspraken lieten zij zich moeilijk verleiden.

Directeur Roelof Schuiling van de NMG riep de politici op ervoor te zorgen dat Groningen na 2019 koploper is op het gebied van lokaal opgewekte duurzame energie. Ook daarin konden de meeste partijen zich vinden. Zij zagen allen veel kansen op het gebied van zonnepanelen, en lagen verder uit elkaar als het gaat om hun visie op windenergie. In aanloop naar de verkiezingen hebben de Groningse natuur- en milieuorganisaties een actieplan opgesteld met aandachtspunten voor de Groningse politiek. Dat vindt u hier.