Genomineerde gemeenten bekend voor Stookjerijk-Trofee 2017

13 november 2017

Genomineerde gemeenten bekend voor Stookjerijk-Trofee 2017

Tien gemeenten zijn genomineerd voor de Stookjerijk-Trofee 2017: Alkmaar, Almere, Arnhem, Ede, Eindhoven, Groningen, ‘s- Hertogenbosch, Leeuwarden, Lelystad en Utrecht. De Trofee wordt op 28 november door Sabine Galjé (ministerie BZK) uitgereikt aan de gemeente met de groenste Prestatieafspraken op het gebied van energie­besparing in de huursector, aldus de Natuur en Milieufederaties.

Voor de Stookjerijk-Trofee worden de Prestatieafspraken van de 36 grootste gemeenten vergeleken op korte en lange termijn ambities, huurdersparticipatie, monitoring en overige duurzame maatregelen. Eerder wonnen Nijmegen (2016) en Zwolle (2015) de Trofee.

Project Stookjerijk

Stookjerijk is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van BZK. Het project zorgt voor versnelling van energiebesparing in de sociale huursector en voor een betere samenwerking tussen gemeenten, corporaties en huurdersverenigingen.

De huursector in Nederland heeft als doel om met haar woningen gemiddeld label B te halen in 2020 en energieneutraal te zijn in 2035. Om daar te komen, moeten we nog veel stappen zetten.

Zie ook: www.stookjerijk.nl.


Event 28 november

Op dinsdag 28 november a.s. vindt in Utrecht het jaarlijkse Stookjerijk-event plaats. De belangrijkste spelers komen hier bij elkaar om te discussiëren over knelpunten en oplossingen bij het energieneutraal maken van de huursector. Ook zal de winnaar van de Stookjerijk-Trofee worden bekendgemaakt.