Geniet van duisternis tijdens Nacht van de Nacht

22 oktober 2014

Geniet van duisternis tijdens Nacht van de Nacht

Een vaartocht over het Leekstermeer, sterren kijken of een nachtwandeling: tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober worden op meer dan 20 plaatsen in de provincie Groningen activiteiten georganiseerd om te genieten van de donkere nacht. Ook doven veel gemeenten en bedrijven onnodige verlichting. Met de Nacht van de Nacht vragen De Natuur- en Milieufederaties opnieuw aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling en het belang van een donkere nacht.

Een donkere nacht is geen vanzelfsprekendheid. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt nog elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is bijna nergens meer te vinden. Ieder jaar wordt tijdens de langste nacht van het jaar, de Nacht van de Nacht, aandacht gevraagd voor de schoonheid en het belang van duisternis.

Diverse organisaties en verenigingen die de Nacht steunen organiseren overal in het land nachtelijke activiteiten voor jong en oud. Zij nemen donkerminnend Nederland mee op een nachtelijke wandeltocht, gaan het water op in een fluisterboot, of demonstreren hoe je met een beetje licht topfoto’s kunt maken. De website www.nachtvandenacht.nl geeft een overzicht van alle activiteiten.