Finale bomenactie Voedselbos te Glimmen

10 december 2019

Finale bomenactie Voedselbos te Glimmen

Tot eind februari kunnen particulieren, bedrijven en organisaties terecht bij Stichting Voedselbos te Glimmen om de laatste 510 bomen die over zijn te kopen. Voor elke tien bomen geeft het Voedselbos te Glimmen een elfde boom gratis. Door deze bomen te kopen dragen mensen bij aan een beter klimaat, een groene regio, en aan de ontwikkeling van het Voedselbos te Glimmen, een duurzaam, groen initiatief met ecologische, sociale en economische meerwaarde voor Noord-Nederland.

De initiatiefnemers Marlies en Madeleine Duran krijgen veel enthousiaste reacties. En dat is niet voor niets. Madeleine: “Deze bomen doorstaan al zes jaar zonder extra water de droge zomers, en omdat ze al vrij groot zijn, oogt het ook meteen als je ze plant.” Dat ontdekten ook woningbouwvereniging De Huismeesters en de Provincie Groningen, die de bomen van het Voedselbos te Glimmen al met succes hebben geplant in Groningen en de Blauwe Stad. Ook de gemeente Oldambt ging overstag: “Deze prachtige bomen hebben bij ons de mooie plek gekregen die ze verdienen!”

De ontwikkeling van het Voedselbos in Glimmen is een duurzaam groenproject in Groningen waar we nog veel van zullen horen. Prachtig gesitueerd aan de Drentsche Aa leent de plek zich bij uitstek om mensen te inspireren op het gebied van duurzame voedselproductie. Met een groep van zo’n 50 vrijwilligers wordt er nu gewerkt aan het beplanten van de bosrandzone, de pluktuin en de oprijlaan. In 2020 zijn er workshops en twee open dagen gepland. Samen met studenten van de Hanze Hogeschool worden ideeën de komende maanden uitgewerkt in een duurzaam businessplan.

Ben je geïnteresseerd in de bomen? Bel dan met Marlies Duran op 06 40486714 of stuur een mail naar contact@voedselbosglimmen.nl. Meer weten? Kijk dan op www.voedselbosglimmen.nl  en download daar de actuele assortiments-bestellijst. Als het hek open staat, vind je ze aan de Meentweg in Glimmen, tegenover nummer 17.

Tags: