Feestelijke ondertekening WijkEnergieplan Oosterpoort

Feestelijke ondertekening WijkEnergieplan Oosterpoort

Op maandag 20 september werd in buurthuis het Poortershoes op feestelijke wijze de handtekening gezet onder een duurzame samenwerkingsovereenkomst voor het WijkEnergiePlan (WEP). Het WEP helpt buurtbewoners met keuzes maken in de nabije toekomst. Hoe ga je je huis verwarmen, isoleren? Hoe kan je besparen en waar vind je de beste zonnepanelen? Wie doet mee en wat gaat het kosten?

28 september 2021

Door een goed plan te maken hierover kunnen straks alle bewoners van de Oosterpoort meedoen. Lokale Energiecoöperatie Oosterpoort (LECO) zorgt voor duurzame lokale energievoorziening en wil de Oosterpoort zo zelfvoorzienend mogelijk maken.

Ondertekeningsmoment met Wouter Pronk (Grunneger Power), Wim Hartman (LECO) en Simone Rommets (NMG)

 

Oosterpoort Duurzaam
Oosterpoort Duurzaam heeft als doel: samen op weg naar een duurzame Oosterpoort, voor en door Oosterpoorters. Hieruit ontstond het prachtige plan om een lokale energiemaatschappij op te richten, de LECO. Samen met deskundigen op dit terrein, Grunneger Power en Natuur en Milieufederatie Groningen, gaat LECO nu in zee. Er wordt een jaar uitgetrokken om een goed, gefundeerd plan te maken waar iedere buurtbewoner mee uit de voeten kan.

Tags:
WEP

Meer weten over warmtetransitie in wijken? Neem dan contact op met Simone Rommets: