Excursie naar de Eemshaven voor deelnemers Nationale Postcode Loterij

23 september 2011

Excursie naar de Eemshaven voor deelnemers Nationale Postcode Loterij

De Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert op vrijdag 7 oktober een ‘Groene Verrassingstocht’ naar de Eemshaven voor deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

De Eemshaven is de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. De Natuur en Milieufederatie Groningen is op verschillende manieren erg betrokken bij de ontwikkelingen in dit gebied. Zij komt op voor de belangen van de unieke natuur in het Eems-Dollardgebied en zoekt de balans tussen ecologie en economie.

De Natuur en Milieufederatie Groningen wil Groningers graag kennis laten maken met haar werk en dit gebied, dat naast industrie ook waardevolle natuur herbergt. Een van de medewerkers die zich dagelijks bezighoudt met de Eemshaven, geeft tijdens de excursie een uitgebreide uitleg. De economische activiteiten en de gevolgen hiervan op de toestand van het bijzondere natuurgebied Eems-Dollard komen uitgebreid aan bod. Er wordt ook een bezoek gebracht aan natuurcompensatiegebied Ruidhorn, in de Emmapolder aan de Waddenzee. Hier wordt gewerkt aan nieuwe natuur.

Deze excursie wordt exclusief aangeboden aan deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Zij kunnen gratis deelnemen door de ‘Groene Verrassingstocht’-voucher in te leveren.

De Groene Verrassingstocht vindt plaats op vrijdag 7 oktober. De bus vertrekt nabij het Hoofdstation in Groningen om 13.00 uur en is rond 17.00 uur weer terug.
Aanmelden: per e-mail aan Heidi Renkema: h.renkema@nmfgroningen.nl (maximaal 2 personen per voucher ‘Groene Verrassingstocht’. Er is een beperkt aantal plaatsen, deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst.