Eetbare Stad Groningen op Festival Reclaim the Seeds 2014

6 maart 2014

Eetbare Stad Groningen op Festival Reclaim the Seeds 2014

Foto - Reclaim the Seeds 2014

Op zaterdag 8  en zondag 9 maart wordt de derde editie van het Reclaim the Seeds festival gehouden in de Hortus in Haren. Reclaim the Seeds is een evenement gericht op het in stand houden van de biodiversiteit. Het programma bestaat uit een zadenmarkt, debat, excursies, een filmavond en workshops.  Uiteraard is ook Eetbare Stad Groningen vertegenwoordigd met een kraam! We geven informatie over het starten van een moestuin, natuur- en bijvriendelijk tuinieren en laten aan de hand van foto’s inspirerende voorbeelden zien.

Belangrijk onderdeel van het festival is de zadenbeurs: vele kraampjes vol zaden en informatie over seed saving en andere onderwerpen die te maken hebben met een duurzame en (bio-)diverse landbouw. Net als de afgelopen jaren komen er weer diverse workshops. Een deel is praktisch, bijvoorbeeld over het zelf bewaren van zaden of het opzetten van een tuin. Andere workshops zijn meer theoretisch, bijvoorbeeld over de politieke situatie of de dubieuze rol van het bedrijfsleven. Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor de aanpassing van de Europese zadenwetgeving. In April 2014 zal dit in het Europees Parlement worden besproken, maar de voorstellen zoals die er nu liggen voorspellen niet veel goeds.

Het hele programma van Reclaim the Seeds is hier te bekijken.

Over Reclaim the Seeds
Reclaim the Seeds richt zich op volkstuinders, stadslandbouwers, boeren en andere geïnteresseerden in het verbouwen van voedsel en het in stand houden van de biodiversiteit wereldwijd.  Naast de zadenbeurs is er extra aandacht voor drie speciale gasten uit Colombia: afgevaardigden van boerenorganisaties die zich inzetten voor het behoud van hun eigen zaden en naar Europa komen om aandacht voor hun zaak te vragen. Reclaim the Seeds heeft de primeur: hun eerste stop zal de Hortus in Haren zijn!