Eerste zonnepanelen Grunneger Power geplaatst

22 juli 2011

Eerste zonnepanelen Grunneger Power geplaatst

Op 21 juli plaatste energiecoöperatie Grunneger Power op feestelijke wijze haar eerste zonnepanelen. De panelen zijn geplaatst op het dak van het huis van Grunneger Powerlid Peter Breithaupt aan de Kromme Elleboog te Haren. Breithaupt voorziet met deze zonnepanelen in zijn eigen energie en wil daarmee een voorbeeld zijn voor inwoners van Groningen en Haren.

Zelf stroom produceren met zonnepanelen wordt steeds gemakkelijker en goedkoper. Grunneger Power is sinds drie maanden actief en heeft samen met AWIZON in Surhuisterveen een aantrekkelijk aanbod voor mensen in de stad Groningen, Haren en omgeving die zonnepanelen willen.

Energiecoöperatie
Grunneger Power is een energiecoöperatie voor de stad Groningen en Haren, een organisatie zonder winstoogmerk. Grunneger Power helpt inwoners en organisaties in de stad duurzame energie op te wekken en verstrekt de noodzakelijke informatie die burgers, bedrijven en organisaties nodig hebben om succes over te schakelen op de eigen productie van schone energie. Awizon ondersteunt en adviseert in dit traject.

Leden van Grunneger Power kunnen met korting panelen aanschaffen en hierbij gebruik maken van de informatie vanuit het bestuur, adviseurs en coöperatieleden. De moderne zonnepanelen leveren veel op, ook als ze niet pal op het zuiden liggen.

De ambitie van Grunneger Power is om uiteindelijk uit te groeien tot een grote lokale energiecoöperatie van burgers die in hun eigen stroom voorzien en die precies weten waar hun groene energie vandaan komt.

Voor meer informatie: www.grunnegerpower.nl