DvhN 8 juni: ‘Het is geen landbouw, het is industrie’

8 juni 2022

DvhN 8 juni: ‘Het is geen landbouw, het is industrie’

Samen met filmmaker Tom Tieman heeft Jasper Tiemens van de Natuur en Milieufederatie Groningen de film ‘Oerboeren van het Westerkwartier’ gemaakt. Hierin vertellen zeven hoogbejaarde gepensioneerde oerboeren van tussen de 76 en 102 jaar oud over de landbouw van weleer in het zuidelijk Westerkwartier. Boeren die de komst van de trekker nog hebben meegemaakt. Dagblad van het Noorden interviewde Jasper over de totstandkoming van de film.

Lees hier het interview

9 juni in het Groninger Forum
Op donderdagavond 9 juni is de film te zien in het Groninger Forum. Na de film geeft Alex Datema, boer en voorzitter van BoerenNatuur verzorgt een mini-college. Daarna is er tijd voor discussie en vragen uit de zaal.

koop hier je ticket

Over Oerboeren
Meebewegen met de natuur, in balans met het landschap, was lang dé manier om te overleven als boer. In de ijverige vooruitgang van de afgelopen decennia is veel basiskennis over dit meebewegen met de natuur verloren gegaan. Wat kunnen de oerboeren ons nog vertellen over die tijd? En wat kunnen we ons meegeven voor de toekomst? De documentaire gaat op zoek naar de kennis van vóór de schaalvergroting en de landbouwrevolutie vanaf de jaren 60. Kennis van boeren die zestig jaar geleden al boer waren. Heren met een respectabele leeftijd en met kennis van onschatbare waarde.

Tags:

Neem voor vragen contact op met Jasper

Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr