DvhN 23 juni: ‘De natuur als airco en groene spons’

2 juli 2020

DvhN 23 juni: ‘De natuur als airco en groene spons’

In het Dagblad van het Noorden (DvhN) stond 23 juni het artikel ‘De natuur als airco en groene spons‘ van de hand van Gerdt van Hofslot. Daarin komen Tjerk Zwanenburg en Jacob de Bruin aan het woord, twee van ‘onze’ klimaatambassadeurs die overheden, organisaties en ook gewone burgers wijzen op oplossingen die de negatieve effecten van de klimaatverandering verminderen.

Het initiatief voor de klimaatambassadeurs komt van een coalitie van acht groene organisaties waaronder Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Natuur en Milieufederatie Groningen.

Water
Als we het hebben over de negatieve effecten van klimaatverandering dan speelt water natuurlijk een grote rol. Tjerk (gepensioneerd en woonachtig in Haren) heeft thuis onder zijn oprit een watertank van 3.000 liter met water dat van het dak komt. ‘Al geef je er bij wijze van spreken alleen de planten water mee, dan nog bespaar je op drinkwater.’ Jacob (boswachter bij Natuurmonumenten) noemt De Onlanden onder Groningen als een mooi voorbeeld van een klimaatbuffer. ‘Bovendien wordt er een grote hoeveelheid CO2 opgeslagen.’

Word ook klimaatambassadeur
Op 16 januari is er een landelijke bijeenkomst gepland in Utrecht voor de nieuwe ambassadeurs. Wil jij zorgen dat we met méér natuur ons land beschermen tegen klimaatverandering? Ambieer jij een invloedrijke plek bij gesprekken over onze toekomst? Stuur dan een mail naar j.tiemens@nmfgroningen.nl en meld je aan als vrijwilliger om klimaatambassadeur te worden in onze eigen provincie.

 

Tags:
Profiel Jasper Tiemens

Jasper Tiemens

Projectleider Natuur en Landbouw werkdagen: ma, di, do, vr