Duurzaam en Groen Groningen; wat doet de Natuur en Milieufederatie Groningen op Let’s Gro!?

24 oktober 2017

Duurzaam en Groen Groningen; wat doet de Natuur en Milieufederatie Groningen op Let’s Gro!?

Van 1 tot 4 november staat de stad Groningen weer in het teken van innovatiefestival Let’s Gro. Ontzettend veel activiteiten op het gebied van openbare ruimte, programmeren, zorg en samenleven staan op het programma. Natuurlijk is duurzaamheid momenteel ook een ontzettend belangrijk onderwerp. Daarom heeft de Natuur en Milieufederatie Groningen ook een aantal activiteiten op het programma gezet, om zo de duurzame ontwikkeling van de stad Groningen in beeld te brengen en te laten groeien. Leer meer over de voedseltransitie hier in de stad en de provincie, rijd mee met de bus langs natuurinclusieve boeren, of kom langs in onze tuinkamer (met geveltuin) in de tent op de Grote Markt.

Programma:

 • Lezing: Voedseltransitie: wat is dat? | Hoe stem je duurzaam met je vork?
  Woensdag 1 november.
  16.00 – 17.30 uur
  Groninger Forum Bibiliotheek: J.J. GouveneurzaalToegang: gratisDe komende veertig jaar groeit de wereldwijde vraag met meer dan 50%. In 2050 moeten er naar verwachting negen miljard mensen gevoed worden binnen de draagkracht van het mondiale ecosysteem.Moeten we ons zorgen maken?Akkeliene Postema MSc, werkzaam voor de Natuur en Milieufederatie Groningen, behandelt bovenstaande vragen en laat tevens zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om duurzame voedselkeuzes te maken en bij te dragen aan een houdbaar voedselsysteem. Na de lezing gaan we aan de hand van een paar praktijkvragen met elkaar in gesprek.
 • Busrit: Tour du Boer + Proevement Graanrepubliek
  Zaterdag 4 november.
  Ochtendrit: 09.00 – 12.00 uur. Middagrit: 13.00 – 20.40 uur (incl. Proevement)
  Opstapplaats: Let’s Gro Tent, Grote Markt
  Deelname: gratis
  Opgave via: bit.ly/letsgro-tourduboerStap in de bus en bezoek twee Groningse boeren die natuur en landbouw optimaal combineren op hun boerderij. Onderweg krijg je meer informatie over natuurinclusieve landbouw, en kun genieten van het mooie Groninger land. Tijdens de middagrit kun je aanschuiven bij het proevement van de Graanrepubliek, bij cultuurhistorische erfgoed de Oude Remise in Bad Nieuweschans. Daar kun je ook kennis maken met graantelers en producenten, en natuurlijk hun zelfgemaakte producten proeven!
 • Tuinkamerbezoek: Geveltuin en operatie Steenbreek in tent op de Grote Markt
  1 – 4 november, dagelijks.
  Let’s Gro Tent op de Grote Markt
  Toegang: gratisKom langs in de tuinkamer van de Natuur en Milieufederatie Groningen in de Let’s Gro tent op de Grote Markt. Er is hier ontzettend veel te doen en te zien. Leer over operatie Steenbreek, het succesvolle initiatief voor stadsvergroening. Kom kijken naar een geveltuin en kom erachter hoe je die zelf kunt aanleggen, én bekijk het toekomstige tuintje alvast via door een virtual riality bril. Heb je planten over die een nieuw thuis zoeken? Lever ze in bij het plantenasiel 050, waar je ook weer andere plantjes kunt komen halen. Daarnaast kun je nog een photoshoot doen en van het Waterschap Hunze en Aa’s een mooie attentie krijgen als je je foto upload op social media. Genoeg te doen dus in onze tuinkamer, dus kom gezellig langs! Tot op Let’s Gro!

Verder nog interessant:

Naast onze eigen programma onderdelen zijn er natuurlijk (en gelukkig) nog veel meer activiteiten met een groen en duurzaam karakter. Hieronder een overzicht voor groene en duurzame inspiratie:

Voor informatie en het volgende programma, kijk op www.letsgro.nl.