Doe mee met de Nacht van de Nacht

24 augustus 2012

Doe mee met de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht komt er weer aan! Op zaterdag 27 oktober 2012 vindt de achtste Nacht van de Nacht plaats. De Natuur en Milieufederatie Groningen roept groepen, gemeenten en bedrijven op om een activiteit te organiseren en aandacht te vragen voor het belang van het donker.

De Nacht van de nacht trok in 2011 meer dan 25.000 mensen naar ruim 300 publieksactiviteiten. 19 van deze activiteiten waren in Groningen en zij trokken bijna 1100 bezoekers. Ook doofden 14 gemeenten en 35 bedrijven de lichten.

Genieten
Ook dit jaar is er weer een mogelijkheid om een activiteit te organiseren om aandacht te vragen voor de nacht. Het thema dit jaar is Genieten van de Nacht. In voorgaande jaren stonden thema’s als lichthinderinventarisatie, sterrentelling (2010), reclameverlichting doven en glastuinbouw centraal.

Meld je aan
Organisaties die nog niet eerder mee hebben gedaan verwijzen we graag naar http://www.nachtvandenacht.nl. Op deze website staat veel achtergrondinformatie en zijn de activiteiten te vinden die dit jaar worden georganiseerd.