Debatavond Energielandschappen

21 januari 2016

Debatavond Energielandschappen

Fotobalk energielandschap
Het klimaatdebat richt zich steeds meer op de vraag hoe we de transitie naar een duurzame energievoorziening kunnen organiseren. De bovengrondse en meer lokale energiebronnen zoals zon en wind hebben invloed op het landschap en onze leefomgeving. Hoe zien de energielandschappen van de toekomst er uit? De leerlingen van het Hogeland College in Warffum hebben zich over deze vraag gebogen. Ze presenteren hun ideeën tijdens de Debatavond Energielandschappen op 26 januari in Uithuizen.

Heeft u zelf ook ideeën over hoe onze landschappen er in de toekomst uit (moeten) zien onder invloed van duurzame energie? Of misschien wilt u hier meer over horen en met ons van gedachten wisselen. Kom dan op dinsdagavond 26 januari naar de raadzaal van de Gemeente Eemsmond en laat van u horen!

Noordelijk symposium
De debatavond geeft input voor een noordelijk symposium dat wij 10 maart organiseren over het thema Energielandschappen: de ruimtelijke inpassing van duurzame energiebronnen in ons landschap. Ook deze datum kunt u vast in de agenda noteren. Met de bijeenkomsten willen we het maatschappelijk debat stimuleren over de energiedoelstellingen versus de landschappelijke inpassing van duurzame energiebronnen. We vinden het belangrijk dat dit niet een discussie is die alleen door de politiek wordt gevoerd.

Programma
19.00 uur         Inloop
19.15 uur         Welkomstwoord
19.20 uur         Presentaties leerlingen en reactie gemeente
19.35 uur         Toelichting energietransitiemodel
19.45 uur         Eerste helft debat (aan de hand van stellingen)
20.30 uur         Vertoning film Landelijk Veranderlijk Oldenzijl
20.45 uur         Vervolg debat
21.30 uur         Afsluiting

Aanmelding
In verband met de catering dient u zich van te voren aan te melden voor deze avond, dat kan via deze link. Meld u snel aan, want vol is vol.

Locatie en adres: Raadzaal gemeente Eemsmond, Hoofdstraat-West 1, Uithuizen