Debat over biomassa op 22 november

7 november 2017

Debat over biomassa op 22 november

Debat: de rol van biomassa in de energietransitie
Onmisbare groene energiebron of onterecht als duurzaam gekwalificeerd?

Op woensdagavond 22 november organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen een debat over biomassa in het auditorium van het Gasuniegebouw in Groningen. In dit debat nemen we de rol van biomassa in de energietransitie onder de loep. Om onze duurzame energiedoelstellingen voor 2021 te kunnen halen hebben we biomassa hard nodig. De vraag die echter steeds luider klinkt is: hoe duurzaam is het gebruik van biomassa nu echt?

Aan de hand van lezingen wordt u op deze avond geïnformeerd over de huidige rol van biomassa in de energietransitie, de voor- en nadelen hiervan en over de kansen voor een duurzame toepassing van biomassa in de toekomst. Verschillende partijen delen daarna kort hun visie op, en zorgen over, de toepassing van biomassa met u. Daarna gaan we aan de hand van stellingen met elkaar in debat.

PROGRAMMA

19.00 – 19.30 uur        INLOOP  met koffie, thee en koek

19.30 – 21.30 uur        INLEIDING door dr. ir. Jan Peter Nap (lector Life Sciences en Duurzame Energie – Hanzehogeschool)

LEZING – De kansen van biomassa in de energietransitie door dr. ir. Martien Visser (lector Energietransitie en Netwerken –  Hanzehogeschool)

LEZING – De zorgen over biomassa in de energietransitie (Prof. Dr. Martijn Katan – Vrije Universiteit)

PITCHES  –  Verschillende sprekers, van o.a. Snipperhout BV, de Bomenridders Groningen, Bioclear en de gemeente Marum presenteren in een pitch hun inspirerende toekomst visies, prikkelende stellingen of zorgen over de toepassing van biomassa in de energietransitie met u.

DEBAT n.a.v. stellingen  onder leiding van Jaap Jepma

21.30 – 22.00 uur       NAPRATEN met een drankje

Opgave voor dit evenement is niet meer mogelijk. Houd de website in de gaten voor een verslag van de avond.