De GoodFoodClub: waar duurzaam, lokaal en gezond eten voorop staat!

15 april 2019

De GoodFoodClub: waar duurzaam, lokaal en gezond eten voorop staat!

De Natuur en Milieufederaties hebben de koppen bij elkaar gestoken en komen binnenkort met een nieuwe landelijke campagne. Dit voorjaar lanceren we de GoodFoodClub! Een club voor én door duurzame initiatieven, boeren en consumenten om lokaal en duurzaam voedsel op de kaart te zetten.

Aan lange tafels eten bij het streekhuis om de hoek, waar wekelijks een aanschuifdiner wordt georganiseerd met lokale producten. Op dinsdagmiddag met de fiets langs de boomgaard verderop waar je zelf appels uit de boom kan plukken. Of samen met een groep vriendinnen naar een kookcursus bij de boer. Waar je een viergangendiner klaarmaakt met de lekkerste groente en fruit van eigen bodem. De GoodFoodClub wordt een verzamelplek waar jij zulke plekken kunt ontdekken. En heb je zelf een duurzaam initiatief? Ook dan is de GoodFoodClub dé plek voor jou.

Ontmoeten en inspireren
Met onze campagne willen de Natuur en Milieufederaties duurzaam, lokaal en gezond eten promoten. Zodat de productie (en de vraag) naar duurzame lokale producten toeneemt. Ook wordt er aandacht gevraagd voor onderwerpen als voedselverspilling, natuurinclusieve landbouw, minder vlees eten en koken. De club wordt een plek waar consumenten en duurzame boeren en initiatieven elkaar ontmoeten en inspireren. Een levendige community van duizenden leden die geïnformeerd worden en geactiveerd worden om duurzamer te eten. Houd de website goed in de gaten!

Tags: