In één dag alles weten over lokale duurzame energie?

22 augustus 2013

In één dag alles weten over lokale duurzame energie?

Vrijdag 15 november vindt voor de tweede keer het Evenement HIER opgewekt plaats. Met meer dan 25 workshops, plenaire sessies, een netwerkborrel en ongeveer 650 bezoekers is het Evenement HIER opgewekt het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven in Nederland. In de Rijtuigenloods in Amersfoort komt iedereen die betrokken is bij lokale energieopwekking bij elkaar. Initiatieven, VvE’s, gemeenten, corporaties, provincies en serviceverleners. Om te leren, te delen en te ontmoeten. Vorig jaar was het Evenement HIER opgewekt een daverend succes. De bezoekers gaven het evenement gemiddeld een rapportcijfer 8. Dit jaar is het evenement nóg interactiever.

Datum: Vrijdag 15 november 2013
Tijd: 9.00 – 18.00 uur
Plaats: Rijtuigenloods, Amersfoort
Kosten: € 40,00 incl. BTW (dat is inclusief lunch en een netwerkborrel)

Lokale energie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Elke week wordt in Nederland een stichting of coöperatie opgericht dat de energievoorziening voor de eigen leden regelt, collectief zonnepanelen inkoopt of plannen voor een windproject ontvouwt. Het Evenement HIER opgewekt speelt in op deze trend: in één dag krijgen beginnende initiatieven alle informatie die nodig is om te starten met eigen energievoorziening. Gevorderde initiatieven en coöperaties ontmoeten elkaar en worden bijgepraat tijdens intensieve sessies over bijvoorbeeld juridische zaken, ledenwerving en een goed business model.

PROGRAMMA
Ook dit jaar starten we met een aantal prikkelende bijdragen van specialisten en ervaringsdeskundigen. Inspirerend, enthousiasmerend én kritisch. Rode draad: hoe zorgen we ervoor dat lokaal duurzaam de komende jaren gaat vliegen?

Gedurende de dag volg je drie themasessies naar keuze. Op basis van jouw voorkeuren stellen we een persoonlijk programma samen. Interactieve workshops, inspiratiesessies en debatten wisselen elkaar af. Tussen de bedrijven door is er gelegenheid tot speeddaten, kennismaking met elkaar én met partners. Vanzelfsprekend sluiten we het evenement af met een netwerkborrel.

Het programma is opgebouwd langs zeven hoofdthema’s. Op www.evenementhieropgewekt.nl vind je een toelichting op deze thema’s. De themasessies worden momenteel vormgegeven. Op de website vind je binnenkort meer informatie.

– Burgerkracht benutten
– Co-creëren, organiseren en communiceren
– Schakelen in de samenleving
– Projecten implementeren
– Verdienmodellen vormgeven
– Zakelijk samenwerken
– Het grote plaatje


VOOR LOKALE OVERHEDEN

Voor ambtenaren van lokale overheden organiseren Agentschap NL en RWS Leefomgeving op 15 november een side-event. Met een programma speciaal voor gemeenten én een deel samen met lokale energie initiatieven.

Op www.evenementhieropgewekt.nl vind je meer informatie. Via deze site kun je je ook aanmelden.