Close the Loop: een webinar over circulaire kleding

9 januari 2023

Close the Loop: een webinar over circulaire kleding

stapeltje opgevouwen kleding
Fast Fashion: kwantiteit boven kwaliteit, spotgoedkoop en binnen een half jaar is het alweer uit de mode. Om het maken van kleding zo snel en goedkoop mogelijk te houden wordt niets en niemand bespaard. En dat heeft impact op onze aarde én op mensen! Gelukkig laten steeds meer ondernemers zien dat het ook anders kan. Ze kiezen voor duurzame materialen, hergebruiken grondstoffen en verminderen CO2-uitstoot en watergebruik. Op 8 februari stellen we graag een aantal van deze duurzame kledingproducenten aan je voor in onze webinar: Close the Loop – een webinar over circulaire kleding.

Het webinar

Wat: Close the Loop – een webinar over circulaire kleding
Wanneer: woensdag 8 februari
Hoe laat: 19.30 – 20.30
Voor wie: voor iedereen die meer wil weten over circulaire mode
Aanmelden: meld je aan via deze aanmeldlink.

Initiatieven

Deze initiatieven komen in elk geval aan bod tijdens het webinar:

New Order of Fashion – dit mode initiatief kent veel facetten. Ze hebben een lab en een winkel. In het lab doen ze, samen met designtalenten, onderzoek hoe ze circulair met textiel kunnen omgaan. Daarnaast hebben ze een naaiatelier waar kledingstukken vermaakt of aangepast kunnen worden.

Blousem – Dit start-up initiatief richt zich op het upcyclen van kleding waardoor ‘ongewilde’ kledingstukken weer nieuw leven krijgen.

Week van de Circulaire Economie

Dit webinar wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties in het kader van de Week van de Circulaire Economie van 6 t/m 11 februari. Tijdens deze week staan we stil bij de noodzaak van circulaire productketens en wordt gekeken hoe hierin stappen kunnen worden gezet door beleidsmakers, bedrijven en consumenten.

Tags:

Leer meer over circulaire kleding en schuif (online) aan bij het webinar Close the Loop!

Profiel Karlien Meijer

Karlien Meijer

Makelaar Jong Leren Eten; werkdagen: di, do