Bestuurlijke Kookpot: ingrediënten voor een gezond en duurzaam voedselbeleid

19 september 2017

Bestuurlijke Kookpot: ingrediënten voor een gezond en duurzaam voedselbeleid

Op 16 oktober (Wereldvoedseldag) organiseren we een Bestuurlijke Kookpot en presenteren de ingrediënten voor een gezond en duurzaam voedselbeleid. Wereldvoedseldag in de Dutch Agri Food week is het aangewezen moment om stil te staan bij alle duurzame voedselinitiatieven. Wij haken hier graag op aan en maken zichtbaar hoe rijk Drenthe en Groningen zijn aan voedselinitiatieven en ondernemers.

Tijdens deze smakelijke bijeenkomst presenteren we de ingrediënten voor een gezond en duurzaam voedselbeleid voor Groningen en Drenthe. Drenthe en Groningen zijn rijk aan voedselinitiatieven en ondernemers. Het afgelopen jaar hebben de Natuur en Milieufederaties samen met hen gewerkt aan een voedselagenda voor onze provincies. Maandag 16 oktober (Wereldvoedseldag) is het moment om deze agenda te presenteren.

Dit doen we niet alleen maar samen met de vele initiatieven en ondernemers en met de voedselmakelaars van Jong Leren Eten. Graag laten we zien hoe door een goede afstemming en samenwerking tussen alle initiatieven meer draagvlak ontstaat en hoe we daarmee de effectiviteit verhogen. Dit is goed voor een gezonde, duurzame en lokale economie.

De voedselagenda wordt tijdens de bijeenkomst overhandigd aan gedeputeerde H. Staghouwer van Groningen en gedeputeerde H. Jumelet van Drenthe.