Beeldschone onderwaterfoto’s in Bibliotheek Ter Apel

2 februari 2016

Beeldschone onderwaterfoto’s in Bibliotheek Ter Apel

Van woensdag 3 februari tot 12 april 2016 zijn de onderwaterfoto’s behorend bij de campagne Beeldschoon Water te bewonderen in Bibliotheek Ter Apel. Voor de campagne is een serie unieke onderwaterfoto’s gemaakt in diverse beken en waterlopen in de provincie Groningen. Onder meer nabij Ter Apel, in de beek De Ruiten Aa.

DSC04114-klein

Met de campagne vragen de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht voor waterkwaliteit. Bovendien is het een oproep aan iedereen om ons water schoon te houden. Er wordt op nog meer plekken aandacht gevraagd voor de campagne. Zo hangt een groot fotodoek met een kikker onder de Emmabrug en staan langs wandelroutes in de provincie informatieborden met de onderwaterfoto’s. Bovendien zijn op diverse openbare plekken, zoals bibliotheken, ansichtkaarten verspreid van de campagne. Bezoekers van de tentoonstelling in de Bibliotheek Ter Apel kunnen ze ook gratis meenemen.

Samen werken aan water
De afgelopen jaren hebben de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest en de gemeente Groningen zich ingespannen om de waterkwaliteit flink te verbeteren. Maar hoe ziet het leven onder water er eigenlijk uit? Beeldschoon Water brengt dit schitterend in beeld. De tientallen waterplanten, waterdieren en onderwaterlandschappen op de foto’s illustreren het bijzondere verhaal.

Kijk voor alle informatie, wandelroutes en foto’s op www.beeldschoonwater.nl