Geannuleerd: ‘Slimme supermarkt zoekt samenwerking?’ 29 juni

13 juni 2017

Geannuleerd: ‘Slimme supermarkt zoekt samenwerking?’ 29 juni

In verband met een te laag aantal aanmeldingen is de bijeenkomst voorlopig geannuleerd. De Natuur en Milieufederatie Groningen is echter wel in gesprek met enkele supermarktondernemers. Wilt u als supermarktondernemer of -medewerker ook met ons in contact komen over het onderwerp voedselverspilling? Stuur dan een e-mail naar Akkeliene Postema. Na de zomerperiode wordt er dan contact met u opgenomen. 

 

Op 29 juni organiseren de Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen  een bijeenkomst over voedselverspilling binnen supermarkten. De supermarkten zijn verantwoordelijk voor slechts 5% van de voedselverspilling binnen de gehele voedselketen. Het gaat echter vaak om grote hoeveelheden voedsel die in één keer worden weggegooid, daarom is er nog veel winst te behalen bij de supermarkten om voedselverspilling tegen te gaan. Vindt u dit ook een belangrijk thema? Attendeer dan uw supermarkt op deze bijeenkomst!

In 2016 ging de Natuur en Milieufederatie Groningen in gesprek met supermarkteigenaren en managers om te zien wat de voornaamste redenen van voedselverspilling zijn. Zoeken naar de balans tussen vraag en aanbod, houdbaarheidsdata en de huidige tijdsgeest met de daarbij passende assortiment grootte waren veelgehoorde redenen.

Hoe zit de vork in de steel?

Wat opviel was ook dat de manieren van verwerking per supermarkt divers zijn. Bent u benieuwd naar de onderzoeksresultaten of wilt u weten hoe collega’s van uw eigen of van andere supermarktketens met derving omgaan?