Al bijna 140 activiteiten in Nacht van de Nacht

14 september 2015

Al bijna 140 activiteiten in Nacht van de Nacht

Webbanner_Wij-doen-mee_Nederland-verlicht_300x250pxTijdens de Nacht van de Nacht van 24 oktober staan er nu al 132 bijzondere activiteiten in het donker op het programma. Op de website komen er dagelijks nieuwe activiteiten bij in alle provincies. Ook in de provincie Groningen worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals een zeiltocht in het duister op de Waddenzee en diverse nachtwandelingen. In de stad Groningen kunt u een unieke reis door de Kosmos maken in het enige full dome theater van Nederland: het Infoversum.

Ambassadeur Daan Roosegaarde opent een bijzonder concert van het  Nederlands Philharmonisch Orkest dat ter ere van de Nacht van de Nacht in een duister Concertgebouw speelt in Amsterdam. Sterrenkundige Govert Schilling geeft  als ambassadeur een masterclass sterrenkunde tijdens een diner in het donker op landgoed de Reehorst in Driebergen (Utrecht) en ambassadeur Vincent Bijlo werkt mee aan unieke rondleidingen in een donker Fort Vechten. Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.

Veel grote bedrijven doven verlichting en steunen de Nacht
De Natuur en Milieufederaties organiseren de campagne dit jaar voor de elfde keer. Tijdens de Nacht van de Nacht doven ook honderden bedrijven en gemeenten de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen. Bedrijven en gemeenten kunnen zich aanmelden op de website.  Nu al hebben Ikea, Rabobank, Interpolis, Achmea, FBTO, Zilveren Kruis, Albron, Siemens aangegeven aanlichting of reclameverlichting te doven.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. Sinds de komst van elektrisch licht zijn mensen gemiddeld 1,5 uur korter gaan slapen. Melatonine, een hormoon dat in het donker wordt aangemaakt versterkt ons afweersysteem en heeft een remmend effect op het ontstaan van kanker.