Activiteiten Eems-Dollard: fotowedstrijd en symposium

13 september 2011

Activiteiten Eems-Dollard: fotowedstrijd en symposium

Win een dagje Borkum
Om de schoonheid van het Eems-Dollardgebied te laten zien, organiseren we een fotowedstrijd. Heeft u een mooie foto van de Eems of de Dollard? Dan kunt u deze foto uploaden op de Facebookpagina In gesprek met de Eems-Dollard/ Im Gespräch mit dem Ems-Dollart. Uit de mooiste uitzendingen kiezen wij een winnaar die als prijs een dag mag ontspannen op het mooie Duitse Waddeneiland Borkum. De wedstrijd sluit op 1 december 2011.

Symposium
Eind november organiseren we een symposium over de ecologische toestand en de ecologische doelstellingen voor het gebied. Waar moet het gebied aan voldoen en welke maatregelen zijn nodig om een goede ecologische toestand te behalen? Zowel in Duitsland als ook in Nederland vindt op dit moment veel onderzoek plaats naar de actuele stand van zaken en worden scenario’s met mogelijke maatregelen doorgerekend om de situatie te verbeteren. Houdt voor de verdere invulling van het programma onze website in de gaten.

Speciale website over Eems-Dollard
De Natuur en Milieufederatie Groningen heeft een website speciaal over de Eems-Dollard gemaakt. Hier vindt u naast relevante informatie over het Eems-Dollardgebied, ook de actuele ruimtelijke plannen en links naar de betrokken partijen in Nederland in Duitsland. De website is in het Nederlands en het Duits beschikbaar.
Alle informatie over het Project In gesprek met de Eems-Dollard vindt u op:
www.eems-dollard.eu
www.ems-dollart.eu