Aankondiging Symposium: Keuzes maken voor de toekomst

15 september 2016

Aankondiging Symposium: Keuzes maken voor de toekomst

Boeren staan, als veel ondernemers, voortdurend voor keuzes. Naast de alledaagse keuzes gaat het soms om ingrijpende beslissingen die lange tijd doorwerken.

Jonge boeren hebben bij de bedrijfsovername vaak plannen om het bedrijf van de ouders te veranderen. Ga je door op de oude manier of probeer je iets nieuws? Misschien op technisch vlak of misschien wel in de bedrijfsvoering. In Groningen zijn ook veel boeren op dit moment genoodzaakt om over nieuw- of verbouw van hun bedrijfsgebouwen na te denken als hun gebouwen zijn getroffen door aardbevingsschade. Bouw je dan hetzelfde soort stal of schuur als de oude? Of maak je gebruik van de nieuwste technieken, denk je na over de inrichting van het erf en de architectuur van de gebouwen?

Op 26 september organiseren de Natuur en Milieufederatie Groningen en de Provincie Groningen bij Terra MBO Groningen een symposium om u uit te dagen om na te denken over deze keuzes.

Wanneer
26 september 2016
Locatie
Terra MBO Groningen
Hereweg 99
9721 AA Groningen
Aanmelden U kunt zich hier aanmelden*

 

Programma
12.00 uur
Inloop met een lunch aangeboden door Terra MBO Groningen
13.00 uur
Opening en welkomstwoord door gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen
13.15 uur
Biologische landbouw, lonkend perspectief?
Michiel Bus
13.30 uur
 Schade door gaswinning?
Taeke Wahle- Het programma stallen en schuren denkt mee over bouwplannen met oog voor cultuurhistorische waarde van de gebouwen
13.45 uur
Integrale boerenbouw
In de pilot boerenbouw hebben deskundigen vanuit de expertises architectuur, erfinrichting en energie samen gekeken naar de uitdagingen bij bouwprojecten
Rob Hendriks, DAAD architecten
Stieneke van der Wal, Het Noordererf
Rob Jacobs, L’orel
14.00 uur
Pauze
14.15 uur
Spreekuren
Wil je meer weten over overschakeling naar biologische landbouw, architectuur, erfinrichting of slimme omgang met energie op je bedrijf kun je in informele sfeer doorpraten met de aanwezige deskundigen.
15.00 uur Afsluiting