27 september: kick-off CleanCampagne in EnergyBarn

30 juli 2018

27 september: kick-off CleanCampagne in EnergyBarnAls uw bedrijf valt onder de energiebesparingsverplichting uit de Wet milieubeheer dan heeft u hierover van het bevoegd gezag een brief ontvangen of ontvangt u deze binnenkort. Hierin wordt u geïnformeerd over wat de verplichting voor u inhoudt. De Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) biedt bedrijven de mogelijkheid het optimale uit deze situatie te halen door mee te doen met de CleanCampagne.

Tijdens de kick-off op donderdag 27 september vertellen we u alles over de wetgeving, toezicht & handhaving en wat de CleanCampagne hierin voor ú kan betekenen. Vergeet niet om u aan te melden!


Donderdag 27 september
EnergyBarn, Zernikelaan 17 in Groningen

 

 

Programma

14:30 – 15:15 uur
Energiemarkt
Begin de kick-off met de energiemarkt! Met een kop koffie of thee in uw hand maakt u kennis met de energieadviseurs, wint u informatie in voor uw bedrijfsspecifieke situatie en/of kunt u zich inschrijven voor een energiescan van uw bedrijf.
15:15 – 15:30 uur
Opening
De kick-off wordt geopend Energy Valley Topclub en Jan-Willem Lobeek van de Natuur en Milieufederatie Groningen.
15:30 – 15:45 uur
Maatregelen
Floris van Dijk van de Omgevingsdienst Groningen geeft een overzicht van de huidige energiewetgeving, de ontwikkelingen hieromtrent en toezicht en handhaving van de energiewetgeving.
15:45 – 16:00 uur
De CleanCampagne
Projectleider van de CleanCampagne Janneke Wolkorte laat concreet zien wat de CleanCampagne inhoudt. Zo weet u precies welke stappen uw bedrijf doorloopt en welke voordelen u ervaart wanneer u meedoet met de CleanCampagne.
16:00 – 16:15 uur
Praktijkervaring
Van ondernemer tot ondernemer. Een Groningse voorbeeldondernemer vertelt over de voordelen van een duurzamere bedrijfsvoering.
16:15 – 16:30 uur
Financiering
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidies of regelingen wanneer u energiemaatregelen treft. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vertelt u hier meer over.
16:30 – 17:00 uur
Borrel
En uiteraard kunt u met een hapje en een drankje naborrelen op de energiemarkt.

 

Tags: