Kweek je eigen moestuinzaden

Kweek je eigen moestuinzaden door Lambert Sijens – Tuinen van Weldadigheid

Je eigen moestuinzaden kweken, hoe doe je dat eigenlijk? Kom er alles over te weten tijdens de presentatie van Lambert Sijens. Op de Tuinen van Weldadigheid is Lambert Sijens al vijftien jaar bezig met het kweken van allerlei soorten gewassen, waaronder veel soorten bonen, aardappelen en knoflook. Hoe selecteer je nu goede zaden? Hoe houd je lastige soorten, zoals bijvoorbeeld de aardappel, ziektevrij? En hoe zit het ook alweer met kruisbestuiving tussen soorten als courgette en pompoen of tussen verschillende soorten kolen? Vanuit zijn jarenlange ervaring kan Lambert Sijens hierover van alles vertellen en antwoord geven op je vragen over het kweken van zaden voor jouw moestuin. Mis het niet!

Het is niet noodzakelijk om tickets te reserveren voor de presentatie. Deze vindt plaats in de huiskamer van Tuinindestad om 13.00 uur

Over de Tuinen van Weldadigheid

De Tuinen van Weldadigheid is een bedrijf dat drie prachtige en duurzame takken verenigt: kwekerij van bijzondere gewassen, zorgboerderij en recreatie & educatie. In vijftien jaar tijd hebben we de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland verzameld. Onze collecties aardappelen, knofloken en bonen zijn uniek. Je kunt wel zeggen dat we een passie hebben voor het instandhouden van bijzondere en oude soorten. Het zaai- en pootgoed dat we verkopen is gecertificeerd biologisch.

Dit doen we niet alleen, maar met een enthousiaste groep vrijwilligers, al dan niet als dagbesteding, en met stagiaires.

Naast de weldadige tuinen hebben we ook een prachtige, authentieke boerderij met mooie voorzieningen. Te mooi om alleen voor onszelf te houden. Kijk daarom wat er mogelijk is voor een leuk dagje uit of een langer verblijf. Ook de kennis die we de afgelopen jaren vergaard hebben geven we graag door. Bijvoorbeeld in de vorm van een rondleiding, workshop of lezing.