Groninger Museum Tour: Maak, doe en verwonder je in het minimuseum op Festival Goudgroen

Het Groninger Museum trekt eropuit! Een caravan omgetoverd tot minimuseum reist door de provincie, en maakt ook een tussenstop op Festival Goudgroen. Het Groninger Museum werkt samen met de ELJA Foundation om kinderen en jongeren op een speelse manier in aanraking te laten komen met de rol van kunst en cultuur in een duurzame wereld.

In het minimuseum gaan kinderen en jongeren samen met museumdocenten aan de slag met een creatieve workshop waarin de focus ligt op het thema ‘A Better Place’. Met dit onderwerp gaan de jonge bezoekers aan de slag om een antwoord te zoeken op de vraag: Hoe maak je van jouw eigen omgeving een betere plek? Én welke rol speelt het klimaat en de natuur op zo’n plek?

De Groninger Museum Tour is een aanloop naar de Kinderbiënnale in 2024, waar het thema ook ‘A Better Place’ zal zijn. De Kinderbiënnale is een interactieve kunsttentoonstelling waar kinderen een actieve rol spelen in de totstandkoming van de expositie. Kinderen en jongeren die het minimuseum bezoeken tijdens Festival Goudgroen, krijgen een vrijkaartje voor de Kinderbiënnale!

Meer informatie over de Groninger Museum Tour vind je hier.