Plantenmarkt met eco-modeshow

Plantenmarkt met eco-modeshow

2 juni 2024 - 2 juni 2024
13.00 - 16.00

2 juni 2024 is er een gecombineerde plantenmarkt met eco-modeshow op de ‘Goemantuin’.

Op de ecologische plantenmarkt van 13-16 uur zijn er de bijzondere keukenkruidenplanten van De Keukentuin, bijen- en vlinderplanten van Kwekerij Ninabel, tuinplanten van Tuinindestad en hobbykweekster Willie Bakker, eetbare planten en fruitbomen van Gaardenier Friesland. Wijkbewoners kunnen zonder kosten hun (kamer-) planten/stekjes/tuinboeken/ tuinspullen ook komen verkopen of ruilen! Verder biologische jams uit Nieuwolda en er vinden rondleidingen en een kruidenwandeling plaats door de ecologische demonstratietuin.
Bezoekers kunnen gratis mee doen aan een Plantenquiz: digitaal zullen er vragen te beantwoorden zijn die door de vraagstelling en antwoorden mensen informeren over een natuurvriendelijke en milieubewuste tuin. Als prijs zullen er eco-plantjes te winnen zijn.

Daarnaast is er aandacht voor ecologische mode en recycling met allerlei kraampjes met leuke spullen/kleding van hergebruikt textiel en om 15 uur zijn er demonstraties op de catwalk van geüpcyclede kleding en accessoires, sieraden van duurzame materialen en eerlijke mode.
Marktdeelnemers: Doedertoe (creatieve werkplaats voor hulp met onder andere textielwerk), Koko Toko (nieuwe ecologische kleding), NAIS (handgemaakte producten van tweedehands stoffen), Studio Draadkracht (ideële textielwerkplaats), Penduka (handgemaakte tassen, doeken et cetera uit Namibië), Repaircafé (vrijwilligers die defecte apparaten repareren).
Bezoekers kunnen gratis meedoen aan een Kledingquiz waarmee waardebonnen voor de kringloopwinkel en naaireparatiesetjes zijn te winnen.
+ Muziek: door zanger-accordeonist J.R. Bathoorn
+ Catering

Locatie is de “Goemantuin”, een parkachtig terrein behorende bij een appartementencomplex aan de Goeman Borgesiuslaan nr. 165-371 in Helpman, Groningen.

Terug naar agenda

Plantenmarkt met eco-modeshow

Goeman Borgesiuslaan, Groningen, Netherlands