NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Zevenster Zonnestroom

Zevenster Zonnestroom

Energiecoöperatie Zevenster Zonnestroom in Zuidhorn is een burgerinitiatief om gezamenlijk electriciteit op te wekken, waarbij we streven naar een hoge mate van zelfvoorzienendheid.

Dat is nog niet helemaal mogelijk, mede doordat het (nu nog) te kostbaar is om de dagelijks geproduceerde zonnestroom op te slaan voor dagen (en avonden) dat er meer wordt gebruikt dan geproduceerd. Daarom zijn wij  tot een samenwerking met energiebedrijf Qurrent gekomen.

Deze leverancier is opgericht in 2011 op initiatief van Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Miliefederaties. Qurrent heeft als ideaal dat iedereen net zoveel stroom opwekt als hij/zij verbruikt .

De coöperatie is van en voor de (particuliere) leden. Eventuele winsten die de coöperatie maakt vloeien dan ook terug naar de leden/deelnemers. Daarnaast vraagt de coöperatie een beschikking aan om deel te nemen in de Regeling Verlaagd Tarief (de zogenaamde Postcoderoos), waarbij leden een korting op hun energiebelasting ontvangen. Meer hierover vind u terug hier.

Coöperatie Zevenster Zonnestroom U.A.
Geert Waldastraat 9
9801 AV Zuidhorn
E  info@zevensterzonnestroom.nl
W www.zevensterzonnestroom.nl

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF