NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Op Goede Grond

Op Goede Grond

De leden van Op Goede Grond (OGG) maken zich sterk voor het behoud van de Oostpolder en alle natuur- en landschapskenmerken van dit gebied. De vereniging is opgericht in april 2004 uit bezorgdheid en verontwaardiging over de plannen van de Provincie Groningen en de gemeente Eemsmond voor een groot kassencomplex bij Oudeschip. Een locatie aan de voet van de achttiende-eeuwse Middendijk ten zuiden van de Eemshaven.

OGG ziet grootschalige glastuinbouw niet alleen als vernietiging van goede akkerbouwgrond, maar ook van cultuurlandschap. De Oostpolder is onderdeel van het Groninger Hogeland aan de rand van de Waddenzee. OGG vindt de polder van vitaal belang als buffer tussen aan de ene kant de achttiende-eeuwse Middendijk met daarachter het dorpje Oudeschip, en aan de andere kant de alsmaar oprukkende industrie van de Eemshaven.

De openheid van het landschap verdwijnt. Daarbij veroorzaken kassencomplexen vaak lichthinder. Kortom, genoeg reden voor OGG om zich hard te maken voor het behoud van de Oostpolder en haar karakteristieken.

Contact
Secretariaat Op Goede Grond
Monique Mensinga
E. opgoedegrond@gmail.com
T. 06 224 90 163
I. www.opgoedegrond.weebly.com

Logo twitter @opgoedegrond

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF