NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Al van jongs af aan ben ik bezig met natuur, milieu en taal. Tijdens mijn studie Nederlandse Cultuur wist ik deze interesses goed te combineren met scripties over natuurbeleving en natuureducatie in de historische en moderne letterkunde. Voor mij het beste van twee werelden.

Ik werk sinds juni 2011 bij de Natuur en Milieufederatie Groningen als communicatiemedewerker. Opnieuw kan ik schrijven over natuur en milieu, meedenken en adviseren over de communicatie bij dossiers en projecten, en ook zelf in de uitvoerende rol kruipen. Een baan naar mijn hart dus.
De Natuur en Milieufederatie Groningen heeft veel taken en rollen. We staan midden in de discussies die in onze provincie plaatsvinden op natuur- en milieugebied en worden op veel dossiers bevraagd. Dit maakt de NMG tot een heel interessante en uitdagende werkplek.

Ik ben verantwoordelijk voor de inhoud en communicatie van verschillende groene projecten, waaronder de projecten die we uitvoeren in de gemeente Groningen. Bijvoorbeeld tijdens het Jaar van de Bij met de campagne Groningen Zoemt en met het project Eetbare Stad, waarmee we inwoners enthousiasmeren voor het starten van een buurtmoestuin in de openbare ruimte, in samenwerking met de gemeente. Inwoners betrekken bij de (stedelijke) natuur, en laten zien dat zij zélf hun buurt kunnen vergroenen en verbeteren, daar haal ik enorm veel voldoening uit.

Daarnaast verzorg ik inhoud voor onze website,  nieuwsbrieven naar onze achterban en schrijf en redigeer ik diverse publicaties, waaronder het publieksjaarverslag.

In mijn vrije tijd vertoef ik graag in de provincie en op de Wadden. Maar door de projecten die we in de stad uitvoeren, ben ik de bijzondere stadsnatuur die Groningen rijk is erg gaan waarderen.

Contactpersoon

Silla SchouwstraLinkedin profiel van Silla Schouwstra
Communicatiemedewerker
Telefoonnummer: 050 3130800
s.schouwstra@nmfgroningen.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF