NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Silla Schouwstra

Silla Schouwstra

Al van jongs af aan ben ik bezig met natuur, milieu en taal. Tijdens mijn studie wist ik deze interesses goed te combineren met scripties over natuurbeleving en natuureducatie in de historische en moderne Nederlandse letterkunde. Voor mij het beste van twee werelden.

Sinds 2011 verzorg ik de communicatie bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Nog steeds kan ik schrijven over natuur en milieu, meedenken en adviseren over de communicatie bij dossiers en projecten en ook zelf in de uitvoerende rol kruipen. Een veelzijdige baan naar mijn hart!

De Natuur en Milieufederatie Groningen heeft veel taken en rollen. We staan midden in de discussies die in onze provincie plaatsvinden op natuur-, milieu- en energiegebied en worden op veel dossiers bevraagd.  Dit maakt de NMG tot een heel interessante en uitdagende werkplek.

Ik ben verantwoordelijk voor de inhoud en communicatie van verschillende groene projecten, waaronder de projecten die we uitvoeren in samenwerking met de gemeente Groningen. Bijvoorbeeld met Eetbare Stad Groningen, waarmee we inwoners enthousiasmeren voor het starten van een buurtmoestuin in de openbare ruimte. Daarnaast adviseer ik mijn collega’s op diverse dossiers en projecten over biodiversiteit, voedsel en lokale energie.

Inwoners betrekken bij de (stedelijke) natuur, en laten zien dat zij zélf hun buurt kunnen vergroenen en verbeteren, daar haal ik enorm veel voldoening uit.

Daarnaast verzorg ik de inhoud voor onze website,  nieuwsbrieven naar onze achterban en schrijf en redigeer ik diverse publicaties, waaronder het publieksjaarverslag.

In mijn vrije tijd vertoef ik graag in de provincie en op de Wadden. Maar door de projecten die we in de stad uitvoeren, ben ik de bijzondere stadsnatuur die Groningen rijk is ook erg gaan waarderen.

Contactpersoon

Silla SchouwstraLinkedin profiel van Silla Schouwstra
Communicatiemedewerker
Telefoonnummer: 050 2085003
s.schouwstra@nmfgroningen.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF