NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Anneke Schäfer

Anneke Schäfer

Ik ben geboren en opgegroeid in de stad Groningen en ook mijn studie milieukunde volgde ik in de stad. Na mijn afstuderen werkte ik bij Rijkswaterstaat in Lelystad en daarna bij de Provincie Flevoland. Nu ik weer in de stad Groningen werk, voelt het voor mij alsof de cirkel gesloten is.

Tijdens mijn loopbaan heb ik inhoudelijke functies afgewisseld met leidinggevende rollen. Het werk speelde zich steeds af op het terrein van water, milieu en natuur. Ik zette monitoringsprogramma’s op, hield me bezig met waterkwaliteitsaspecten en als gebiedscoördinator landelijk gebied in Flevoland had ik veel te maken met terreinbeheerders en andere betrokkenen. Windenergie en de Programmatische Aanpak Stikstof stonden de laatste jaren op mijn agenda.

Tegenwoordig woon ik middenin het prachtige natuurgebied de Rottige Meente, in het zuidoosten van Friesland. Uit ervaring weet ik hoe goed natuur kan ontspannen, hoe spanning en stress wegvloeien door met je handen in de aarde te werken. En hoe blij je kunt worden van het ontluiken van de natuur in het voorjaar. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Om de goede dingen te kunnen doen moeten we naar mijn idee focussen en keuzes maken. En natuurlijk moet het huishoudboekje op orde zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben, onze krachten moeten bundelen om een goed overzicht te krijgen van wat ons te doen staat. Dat betekent dat ik het veld in ga om met Groningers in gesprek te gaan en om te ontdekken wat er leeft onder betrokkenen. Want zoals een spreekwoord zegt: ‘alleen ben je sneller, maar samen kom je verder’. En dat is wat ik graag wil bereiken; samen met betrokken Groningers stappen zetten voor een mooiere en duurzamere provincie. Zodat wij én de generaties na ons, goed en veilig in Groningen kunnen verblijven.

Contactpersoon

Anneke SchäferLinkedin profiel van Anneke Schäfer
Directeur
Telefoonnummer: 050 3130800
a.schafer@nmfgroningen.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF