NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland

Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland

De Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Drenthe. De Werkplaats is opgericht om kennis van voedselbos-initiatieven te vergroten en oplossingen voor problemen aan te dragen. Hiermee hopen we een versnelling teweeg te brengen in de opstart van de voedselbossen in Noord-Nederland. We merken namelijk dat het enthousiasme voor voedselbossen toeneemt en dat er veel startende lokale initiatieven ontstaan. De initiatieven ontbreekt het echter vaak aan kennis en startkapitaal voor de opstartfase om daadwerkelijk tot actie te komen.


Wat is een Voedselbos?

“Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap (planten, bomen en struiken) met een extreem hoog aantal eetbare soorten. De biodiversiteit, (ecologische) veerkracht en productiviteit (van biomassa) van een voedselbos zijn hoog. Een voedselbos is volledig zelfvoorzienend en klimaatbestendig.”


Nieuws


Achtergrondinformatie

Uit de Meet & Eat Voedselbossen
Op 18 mei 2017 organiseerden we een Meet & Eat over Voedselbossen. De terugblik lees je hier. De verslagen van de workshops, kun je hier teruglezen:

De Brabantse Milieufederatie heeft een infografic ‘Voedselbossen in een notendop’ (pdf) gemaakt over het Voedselbos.


Op de hoogte blijven?

Op deze pagina publiceren we de informatie die voort komt uit de Werkplaatsbijeenkomsten. Houd deze pagina dus goed in de gaten.

Wil je ook uitnodigingen ontvangen voor interessante bijeenkomsten of informatie over Voedselbossen? Meld je dan aan bij de Facebook groep of stuur een e-mail naar a.postema@nmfgroningen.nl met je naam, e-mailadres, telefoonnummer en provincie.

Doe je mee met de Facebook groep?
Deze groep is voor alle geïnteresseerden in voedselbossen in Noord-Nederland. Heb je een vraag of wil je je eigen ervaring en kennis delen? Dat kan hier. Zo kunnen we elkaar helpen met kennis en ervaring over voedselbossen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF