NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Landbouwenquête en -debat

Landbouwenquête en -debat

Op zaterdag 21 september 2013 presenteerden Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant de resultaten van de Landbouwenquête Noord-Nederland: Scharrelen of opschalen? De enquête is een initiatief van de natuur- en milieufederaties van Groningen, Drenthe en Friesland, LTO Noord en de beide dagbladen. De verzamelde gegevens bieden unieke inzichten, omdat ze duidelijk maken waar volgens u de (on)mogelijkheden en grenzen liggen wanneer het gaat om schaalvergroting in de landbouw.

Landbouwenquête
Inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe vinden schaalvergroting in de landbouw onder voorwaarden toelaatbaar, intensieve veehouderij wordt kritisch beoordeeld, en de consument wordt gezien als de drijvende kracht achter verduurzaming van de landbouw. Dit zijn de belangrijkste conclusies die we uit de enquête kunnen trekken.

Lees hier de samenvatting van de resultaten van de Landbouwenquête Noord-Nederland 2013.

Landbouwdebat
De resultaten van de enquête vormden input voor het landbouwdebat in Marum. Zo’n 250 boeren, inwoners en bestuurders uit Groningen, Fryslân en Drenthe praatten verder door over de toekomst van de landbouw in Noord-Nederland.

Lees hier een korte terugblik op het landbouwdebat.

Meer informatie

In de aanloop naar en naar aanleiding van de enquête heeft het Dagblad van het Noorden diverse artikelen gepubliceerd. Hierin geeft het achtergrondinformatie over de landbouw en veehouderij in Noord-Nederland vanuit het perspectief van alle belanghebbenden.

Artikelen gepubliceerd door Dagblad van het Noorden naar aanleiding van de Landbouwenquête (pdf)

Artikelen gepubliceerd door Dagblad van het Noorden voorafgaand aan de Landbouwenquête (pdf)

 

Contactpersoon: Marjolijn Tijdens

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF