NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Groningen Zoemt

Groningen Zoemt

LOGO - Groningen ZoemtBegroeide slootkanten, bosjes, bloemrijke akkerranden: de bij krijgt het beter in Groningen. Aan nestgelegenheden en voedselvoorzieningen voor de bij wordt de komende jaren hard gewerkt. Samen met de Provincie Groningen, Landschapsbeheer en LTO Noord start de Natuur en Milieufederatie Groningen het project Groningen Zoemt. 

Samen met LTO gaan we voorlichting over de bij geven aan boeren en natuurbeheerders. De Provincie Groningen stelt bloemzaad aan boeren beschikbaar, zodat het voedselaanbod voor de bij langs akkerranden in de provincie toeneemt.

Netwerk

Daarnaast gaat de NMG samen met Landschapsbeheer Groningen een netwerk opzetten waar gemeenten, waterschappen, natuurbeheerders en de afdeling beheer van de Provincie zelf deel van uitmaken. Waar mogelijk komen speciaal beheerde wegbermen, slootkanten, bosjes en andere plekken waar het voor de bij goed toeven is.

Het gaat al jaren slecht met de bijen in Nederland. Dat komt onder andere door een tekort aan voedsel, het gebrek aan goede nestplaatsen, en bedreigingen door parasieten als de varroamijt. Al sinds 2012 is de NMG actief bezig om de leefomstandigheden van wilde bijen en honingbijen te verbeteren: met het project Groningen Zoemt, voor inwoners van de stad Groningen en met een symposium en praktijkdag voor groenbeheerders.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF