NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Energieakkoord

Energieakkoord

FOTO - ENERGIEAKKOORD VOOR DUURZAME GROEI GETEKENDIn 2013 hebben ruim 40 organisaties, waaronder de overheid, werkgevers, vakbeweging en natuurorganisaties, onderhandeld over de inhoud van het Energieakkoord. Dit bevat breed gedragen afspraken over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Zowel voor de lange als voor de korte termijn. Op 6 september 2013 is door bijna alle deelnemende partijen, waaronder de Natuur en Milieufederaties, het Energieakkoord ondertekend.

De maatregelen in het Energieakkoord moeten leiden tot een duurzame energieopwekking van 14% in 2020 en 16% in 2023 en een energiebesparing van 1,5% per jaar. Een borgingscommissie, onder voorzitterschap van drs. Ed Nijpels en met participatie van alle deelnemende partijen, bewaakt de voortgang van de gemaakte afspraken en zorgt voor nieuwe maatregelen wanneer de resultaten tegenvallen.

De Natuur en Milieufederaties vertegenwoordigden samen met Greenpeace, Natuur & Milieu, Milieudefensie en het Wereld Natuur Fonds de Nederlandse natuur- en milieubeweging tijdens de onderhandelingen. Voor de Natuur en Milieufederaties is een belangrijke rol weggelegd in de vertaling van het Energieakkoord naar regionaal en lokaal niveau.

Meer informatie

Logo twitter #EnakkSER

 

Contactpersoon: Siegbert van der Velde

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF