NMF Groningen Samen voor een mooi en duurzaam Groningen.
Menu
Klimaat en energie

Klimaat en energie

De overgang naar een volledig duurzame energievoorziening is de komende jaren een van de centrale thema’s van de Natuur en Milieufederatie Groningen. Het in september 2013 gesloten Energieakkoord, mede ondertekend door de Natuur en Milieufederaties, ligt aan de basis voor deze transitie. We spelen een belangrijke rol in de uitwerking van het akkoord op regionaal en lokaal niveau.

Energiebesparing is voor de NMG het belangrijkste speerpunt. Daarom komt energiebesparing in veel van onze projecten terug – voor zowel industrie, MKB als gewone burgers. Daarnaast zetten we ons in voor het vergroten van het aandeel duurzame energieopwekking. Dit doen we door met diverse partners de lokale en regionale energiecoöperaties waar mogelijk te ondersteunen. Bijvoorbeeld met het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts.

Als onafhankelijke partij zetten we actuele kwesties op het gebied van milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling bij overheden op de kaart. Hoewel klimaatverandering een (inter)nationale kwestie is, moeten de doelstellingen van de overheid ook in provinciaal en lokaal beleid worden uitgewerkt. Vanuit de dossierkennis die we hebben opgebouwd geven we, gevraag en ongevraagd, advies.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur- & milieunieuws in uw mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Nationale Postcode Loterij
CBF