Annewietske Visser

Annewietske Visser

Mijn naam is Annewietske Visser en sinds 6 februari loop ik stage bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar van de studie Kust- en Zeemanagement aan Van Hall Larenstein en tijdens deze stage mag ik mijn eigen project uitvoeren! Hierbij ga ik onderzoeken wat de gevolgen zullen zijn van de structurerende keuzes in de Kamerbrief ‘Water en bodem sturend’ op het landgebruik in het Groningse deel van de Noordelijke kleischil.
Van kinds af aan ben ik altijd veel buiten en met de natuur begaan geweest. In de zomer werk ik als vrijwilliger vanuit de Waddenvereniging op Texel en Terschelling door excursies te geven aan toeristen. Het Wad is dan ook een van mijn meest favoriete plekken op deze aardbol!
Tijdens mijn studie ben ik met veel verschillende onderwerpen in aanraking gekomen, denk aan: klimaatadaptatie, de energietransitie, beleid op het gebied van water en beleid om onze natuur te behouden en te beschermen. Omdat ik zoveel verschillende onderwerpen leuk vind en me daarvoor interesseer, zocht ik een stageplek waar deze aspecten samenkomen en zo ben ik bij de Natuur en Milieufederatie Groningen terechtgekomen! Ik wil me graag inzetten voor het behoud van de natuur die we nog hebben en leren hoe ik op professionele manier mijn steentje hieraan kan bijdragen.

Annewietske Visser