

Zoeken
Lekker fietsen en ondertussen ingrediënten verzamelen. Dat kan met een ReceptenRoute. Met de ReceptenRoutes haal je je voedsel van dichtbij. Je ziet waar het gemaakt is. Wat je eet, is eenvoudig te bereiden en lekker. Goed voor jou en je gezin, goed voor de makers en beter voor het milieu.
Wat is een ReceptenRoute?
Een ReceptenRoute is een fietsroute langs lokale aanbieders van voedsel, waarbij je de ingrediënten verzamelt voor een eenvoudig recept, die je aan het einde van de rit kunt bereiden. NB: de seizoensproducten zijn in ieder geval tot 1 november leverbaar (wellicht soms wat langer, maar dat is niet zeker).
Karlien Meijer, projectleider circulariteit en voedsel bij de Natuur en Milieufederatie Groningen, ontwikkelde de routes vanuit haar passie voor lokaal voedsel:
Deel je ervaringen!
Heb je een ReceptenRoute gedaan? Help ons dan mee om ze te verbeteren en om ook op andere plekken in onze mooie provincie ReceptenRoutes te ontwikkelen
Ja, ik deel graag mijn ervaringen
Niet te versmaden
De eerste twee routes zijn alvast niet te versmaden: wentelteefjes en pannenkoeken met schapenkaas en stoofpeertjes. Wie van tevoren even belt kan bij De Oude Melkfabriek in Garmerwolde ook een rondleiding reserveren. Maar alleen al de ouderwetse zuivelcarrousel bij de melktap van de familie Bijman in Ten Boer bedienen is voor kinderen al een feestje. Lees hier alvast meer over de aanbieders.
Karlien Meijer met haar kinderen bij boerderijwinkel Harener Holt in Haren
Over de ReceptenRoutes
De ReceptenRoutes zijn ontwikkeld door de Natuur en Milieufederatie Groningen, samen met Jong Leren Eten Groningen en Food Trails, gemeente Groningen. Deel je ervaringen via #ReceptenRoutes op Instagram en tag @nmfgroningen.
Lees hier meer achtergrondinformatie waarom we kennis over en toegankelijkheid van lokaal voedsel belangrijk vinden.
Tags: