Zondag 8 december #MijnNatuurBlijft dag

3 december 2019

Zondag 8 december #MijnNatuurBlijft dag

Het opgeven van Nederlandse natuur is geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. Natuur die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur.

Zondag 8 december is uitgeroepen tot de ‘beleef #MijnNatuurBlijft dag’. Ga op die dag naar je favoriete (natuur)gebied. En deel je allermooiste foto van die dag met MijnNatuurBlijft. Zo laten we met z’n allen zien dat alle natuur, van grote gebieden tot kleine beestjes, waardering en bescherming verdient. Deel onder de hashtag #MijnNatuurBlijft een foto van natuur dichtbij die jij wilt behouden. En deel met Nederland waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven.

Projectleider Anthonie Stip van de Vlinderstichting begon ‘uit bezorgdheid en verbazing’ direct de hashtag #MijnNatuurBlijft, toen hij hoorde dat het kabinet overweegt om een aantal beschermde natuurgebieden (de zogenoemde Natura 2000-gebieden) te herschikken of te verplaatsen om zo stikstofruimte te scheppen voor bouwvergunningen. ‘Natuur is veel meer dan iets waarvan je last hebt. Wij zijn afhankelijk van schone lucht en schoon water, bestuiving en nog veel meer. Dat alles levert de natuur ons. Om nog maar te zwijgen van de weldadigheid van natuur voor de mens.’

Op de website van MijnNatuurBlijft vind je nu al veel prachtige foto’s met mooie en soms ook treurige bijschriften.

Tags: